2013. augusztus 24., szombat

Aug. 9.

Igyekeztünk ugyan időben elindulni, mégis kb. fél 11-re értünk a Louvre-hoz, ahol meglehetősen nagy sor állt, 30 perces jelöléssel. Ugyanakkor meglepően gyorsan haladt, 23 perc múlva nem csak a biztonsági ellenőrzésen, hanem a jegyvásárláson is túl voltunk, gyerekeknek itt is ingyenes, felnőttnek 12 €.  Óriási tömeg volt benn is, különösen a csoportosan fényképező ázsiai tömegek voltak zavaróak a mesterműveknél. Néhány fontos művet, amelyek tankönyvekben benne vannak, megkerestünk (Milói Vénusz, Szamotrakéi Niké, Mona Lisa, Hammurappi törvényoszlopa, egyiptomi múmiák, stb.), Benji különösen sok mindent megtalált a hetedikes anyagból (Görögország, Róma, Egyiptom, stb.). Kb. másfél órát voltunk benn.



Mona Lisa 20 méterről

Ezután kimentünk a Sacre Cour székesegyházhoz a Montmartre-ra. Itt is nagy tömeg volt, megnéztük a kilátást, aztán inkább mentünk tovább, éhes is volt a társaság. Ezért újra kimentünk a La Defense-hez, ahol tegnap elmaradt egy fénykép és volt egy nagy bevásárlóközpont gyorséttermekkel, és ott ettünk inkább egy Mc Donaldsban, itt nem volt tömeg. Egy hatalmas játékboltba is bementek a gyerekek, ahol Marci elköltötte a mamától kapott névnapi euróját egy Eiffel-tornyos 3 D puzzle-ra.





A fiúk ezt valamiért viccesnek találták és kirakták a gépükön háttérképnek.


Tegnap nem volt meg a teljes kocka, ezért újra kimentünk

Már kész is van

Még gondolkodtunk, hogy kimegyünk Versailles-be, hogy megnézzük a kerteket, el is indultunk, de aztán az egyik gyermeknek olyan erős orrvérzése támadt, hogy sokáig üldögéltünk az egyik metróállomás lépcsőjén, majd inkább hazafelé, vissza a kempingbe vettük az irányt. Ott persze rögtön nekiálltak a kirakónak, estére el is készült. Ahogy a zacskós leves és a spáros tészta is tonhallal.

A nap nénije: ma nem volt sok jelölt, a néni, aki mellénk ült a vonaton.  A nap bácsija: reggel a vasútállomáson kiskocsiról nagyon jó kávét és forró csokit árult egy bácsi.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése